Notice: Undefined index: ORIG_SCRIPT_FILENAME in /data/9/1/91abe239-2e26-4547-9ccb-91761464a4a7/ttzs.sk/web/index.php on line 57
TTZŠ: Otvorenie stálej výstavky krojov v regióne Teplička
   
NAVIGÁCIA
 

Aktuality

< Predošlá položka
02.12.2016 13:18 Vek: 7 yrs

Otvorenie stálej výstavky krojov v regióne Teplička


Miestny odbor Matice slovenskej Trenčianske Teplice, v spolupráci s miestnou Základnou školou A. Bagara, vytvorili stálu expozíciu krojov z regiónu Teplička, ktorá je umiestnená vo vestibule ZŠ A. Bagara v Trenčianskych Tepliciach.

         Stálu výstavu krojov sa podarilo zrealizovať vďaka finančnej dotácie z Matice slovenskej, ako projekt Ochrany a rozvoja kultúrneho dedičstva a tiež za finančnej podpory miestnych sponzorov.

Výstava bola slávnostne otvorená 29.11.2016 bohatým kultúrnym programom.

Prítomní boli aj členovia miestnych odborov MS v Omšení a Trenčianskej Teplej ako aj starostovia týchto obcí a zástupkyňa primátora nášho mesta. Prítomný bol aj riaditeľ Domu MS v Prievidzi V. Uhlár a Mgr. S. Straková z Oblastného pracoviska MS v Trenčíne.

Podujatie otvorila predsedníčka MO MS  Trenčianske Teplice Mgr. Z. Ďurmeková a riaditeľ ZŠ A. Bagara Mgr. J. Šimún. Prítomní ocenili potleskom vystúpenia folklórnej skupiny Dolina z Omšenia a Teplanky z Trenčianskej Teplej.

Matičiari MO MS, stálou výstavou krojov v ZŠ A. Bagara v Trenčianskych Tepliciach, budú pripomínať žiakom a širokej verejnosti krásu odievania našich predkov v regióne Teplička. Tu si pozrite foto.

Mgr. M. Holičková, podpredsedníčka MO MS,                     Trenčianske Teplice


 
Oficiálna stránka mesta Trenčianske Teplice