Notice: Undefined index: ORIG_SCRIPT_FILENAME in /data/9/1/91abe239-2e26-4547-9ccb-91761464a4a7/ttzs.sk/web/index.php on line 57
TTZŠ: Beseda o knihe Hrdinovia dejín
   
NAVIGÁCIA
 

Aktuality

< Predošlá položka
26.04.2012 00:00 Vek: 12 yrs

Beseda o knihe Hrdinovia dejín


Dňa 26.apríla 2012 sa v školskej knižnici konala beseda s jednou zo spisovateliek knihy Hrdinovia dejín Mgr.Denysou Križanovou. Beseda sa niesla v zaujímavom duchu. Nebolo to len o knihe Hrdinovia dejín, ale deti sa i dozvedeli, ako vzniká kniha, koho všetkého treba na to, aby sa kniha vydala. Deti mali pripravené pekné zvedavé otázočky a pani spisovateľke aj navrhli, aké ďalšie osobnosti by mohli byť v  II. knihe Hrdinov dejín.  

     S knihou Hrdinovia dejín sa žiaci tretieho ročníka stretávali počas hodín vlastivedy, prírodovedy i čítania. Keď sme sa učili o vesmíre, prečítali sme si príbeh o prvom človeku, ktorý bol vo vesmíre, o kozmonautovi Jurijovi Gagarinovi. Keď sme sa učili na prírodovede o krvi, rozšírili sme si vedomosti o českom lekárovi Janovi Jánskom a keď sme na čítaní čítali o Pippi, nedalo mi, aby sme si neprečítali príbeh o spisovateľke Astrid Lindgrenovej... Ani sme nevedeli ako a bol koniec knihy. Čítali sme ju spoločne počas celého roka. Deťom som sľúbila, že po prečítaní sa stretneme s autorkami knihy a zároveň dala úlohu, aby o príbehu, ktorý ich najviac zaujal, pozisťovali, či je pravda to, čo sme si prečítali. Bolo zaujímavé pozorovať, čo žiakov oslovilo a o čom sa ešte naviac dozvedeli. Svedčia o tom aj ich malé projektíky, ktoré poukazovali pani spisovateľke.

Fotografie z besedy nájdeš TU!


 
Oficiálna stránka mesta Trenčianske Teplice